Ο ξενώνας

Το Όνομα…

Πρόσωπο ιστορικό, η Ισαβέλλα ή Ιζαμπώ των Βιλλαρδουίνων είναι η πριγκήπισσα που ενέπνευσε το πιο κλασσικό από τα μυθιστορήματα του λογοτέχνη και δοκιμιογράφου Άγγελου Τερζάκη. Ιστορικό πλαίσιο είναι η πολυτάραχη εποχή της φραγκοκρατίας όπου ο συγγραφέας συνθέτει ένα χρονικό ηρωισμού και αγάπης τον καιρό των τροβαδούρων, των σταυροφόρων, των κουρσάρων και των ιπποτών στο πρώτο ξύπνημα της ψυχής του ελληνισμού τον 13ο αιώνα. Καθώς ο μεσαιωνικός κόσμος παρελαύνει μέσα σε αυτό το μυθιστόρημα, «Η πριγκηπέσσα  Ιζαμπώ», η μοιραία αυτή κόρη του Γ. Βιλλαρδουίνου και της Άννας Κομνηνής – Αγγελίνας, δηλαδή ενός Φράγκου και μιας Ρωμιάς, είναι το σύμβολο της ίδιας της Ελλάδας τη μακρινή εποχή της Φραγκοκρατίας. Γλυκιά και τραγική, συμβολίζει τον πολυτάραχο χαρακτήρα και τη ρομαντική ατμόσφαιρα μιας φραγκοπατημένης καστροπολιτείας, την ψυχή και το πάθος που κρύβουν τα πέτρινα σοκάκια της Μονεμβασιάς.

Η Οικοδέσποινα

Καρδιά του γραφικού αυτού ξενώνα είναι η Μαίρη Παπαδάκη. Απόφοιτος Διιεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου των Αθηνών, οι Λακωνικές ρίζες της Μαίρης και η αγάπη της για τη μαγευτική Μονεμβασιά και τη φύση την καλούσαν από μικρή στα ρομαντικά καλντερίμια του Κάστρου. Στο βάθος του μυαλού υπήρχε πάντα η σκέψη για έναν μικρό, φιλόξενο ξενώνα στην καρδιά της καστροπολιτείας, ο οποιός να ενσαρκώνει και να μεταδίδει στον ταξιδιώτη τις εικόνες και τα συναισθήματα του όμορφου τόπου της. Με γούστο και μεράκι, το μακρινό όνειρο έγινε πια πραγματικότητα και  ο ζεστός ξενώνας ξεχειλίζει τη γαλήνια παράδοση που αποπνέει τόσο αφθονά η Μονεμβασιά.

Η ιδιαιτεροτητα

Ο νεόκτιστος ξενώνας Ιζαμπώ βρίσκεται ψηλά, στο τέρμα της αμφιθεατρικά χτισμένης παλιάς πόλης
και στα ενδιάμεσα της διαδρομής για τα άνω τείχη του κάστρου και την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Πέτρινα ανηφορικά καλντερίμια οδηγούν, σε 5 λεπτά από την κεντρική είσοδο, τον επισκέπτη στην ρομαντική ατμόσφαιρα του boutique ξενώνα, που αν και η πρώτη εντύπωση μπορεί να του φανεί κάπως κουραστική, αμέσως το βλέμμα του αποζημιώνεται από την εξαιρετική θεά και το μοναδικό τοπίο. Ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και σε όσους δεν αρέσει το περπάτημα και η ανάβαση.

Ανέσεις – Παροχές

Αγναντεύοντας το μεσαιωνικό τοπίο να ενώνεται με την θάλασσα ο επισκέπτης μπορεί ν’απολαυσει τις μοναδικές ανέσεις και παροχές που προσφέρει ο μικρός boutique ξενώνας.

-Πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα δωμάτια, με μπάνιο, κουζίνα και ιδιωτικά μπαλκονάκια.
-Παραδοσιακή τοπική διακόσμηση και βυζαντινή αρχιτεκτονική.
-Μαγευτική θεά του βράχου, της κάτω πόλης και του πελάγους από κάθε δωμάτιο.
-Γαλήνιο περιβάλλον.
-INVERTER κλιματιστικά(ψύξη-θέρμανση)
-Flat LCD τηλεοράσεις με δορυφορική λήψη nova.
-Ταβλι,τραπουλες,βιβλια και τοπικοί χάρτες.
-Ελαιόλαδο παράγωγης μας για τα μαγειρέματα σας.
-Γαλλικός καφές, ελληνικό καφές, στιγμιαίος καφές και τσάι.
-Ανατομικά στρώματα.

-Καθαριότητα και αλλαγή ιματισμού του δωμάτιου παρέχεται ανά 3 διανυκτερεύσεις.

-Λόγω τοποθεσίας και κατασκευής του κτίριου, δεν παρέχεται internet.

-Κατοικίδια δεν επιτρέπονται.